V korak z mladimi.

Polni upanja in zagona za življenje v dolini

Množica mladih na drugem uskovniškem tednu

Dva termina uskovniških tednov sta že za nami, za zadnjega, tretjega, ki bo od 6.8. do 12.8. na Pohorju pa sprejemamo last-minute prijave.

Teden od 16. do 22. julija smo na Uskovnici preživeli v soncu in dežju, v smehu in joku, predvsem pa v sklepanju in utrjevanju prijateljstev. Letošnja tematika Elije nas je nagovarjala k poglobljeni gorečnosti v življenju. Slogan tedna “že tli, naj zagori” je dobro povzel teme in nas nagovoril, naj vstanemo iz udobja svojega življenja ter namesto pasivnosti izberemo aktivnost.

V ponedeljek dopoldne nas je s pričevanjem nagovoril g. Vinko, človek ki je s svojo gorečnostjo in neizmernim zaupanjem svoje težave uspel premostiti in jih še premošča. Gost, ki nas je nagovoril v torek je bil direktor Katoliške mladine, Matevž Mehle. Z nami je podelil svojo, zaupanja v Boga polno, življenjsko zgodbo. V četrtek je za nas predavanje o psihičnih težavah in reševanju le teh pripravila psihoterapevtka Katarina Možina.

Teme GOREČNOST, ZAUPANJE, STISKA IN REŠITEV, UČENEC IN UČITELJ, o katerih smo ob dopoldnevih poslušali, so nam dale dobre izhodišča za pogovore in lastna razmišljanja v puščavah ob branju uskovniške kapljice. Slabemu vremenu navkljub, smo teden zaključili polni upanja in zagona za življenje v dolini.

Peter

 

Več informacij in last-minute prijava na 3.termin na povezavi: https://donbosko.si/programi/dijaki-in-studenti/ut/

        

Program je sofinanciran s strani Urada RS za mladino.

Morda vas zanima tudi