V korak z mladimi.

Savio kamp je postal polnoleten

Na Veliki šmaren se je v Želimljem zaključil letošnji že osemnajsti Savio kamp za ministrante. Udeleženci so se zbrali iz vseh slovenskih škofij, ki jih druži pomembna naloga služenja v Cerkvi.

Preko 100 ministrantov je od 11. do 15. avgusta 2023 odkrivalo lepote in globine vere, tokrat preko resnične zgodbe in katehez o dečku Tylerju, ki je zbolel za rakom in pisal pisma Bogu. Skupaj so obhajali sveto mašo, molili pred Najsvetejšim in se srečali z Jezusom v zakramentu svete spovedi. Savio kamp je ponudil tudi obilico družabnih, športnih in drugih aktivnosti, kjer so se ministranti medsebojno povezali in spletli nova prijateljstva.

Na predpraznični dan so obiskali slovensko narodno svetišče Brezje in se Mariji priporočili v litanijah. Pot jih je nato vodila na kopanje v Šobec, zvečer pa je sledila še tradicionalna velika igra »gnide«. Za zaključek so medse povabili tudi starše in skupaj z njimi obhajali zahvalno sveto mašo, podelili nagrade najboljšim skupinam v Saviadi in se družili ob skupnem pikniku.

Voditelj Gašper Otrin je s sobrati salezijanci in prizadevnimi animatorji tudi tokratni Savio kamp izpeljal v zadovoljstvo otrok in program popeljal v polnoletnost v zavedanju, da ne bo (p)ostal okostenel dogodek v salezijanski agendi, temveč vedno odprt Duhu, ki veje v času in prostoru, predvsem pa v mladih, ki se radi zbirajo ob Jezusu okoli oltarja.

Morda vas zanima tudi