V korak z mladimi.

Solidarni v molitvi za Mjanmar

Po nasilnih spopadih, ki so v Mjanmarju ponovno izbruhnili 27. marca, v katerih so življenje izgubili civilisti, študenti in celo otroci, so salezijanci in salezijanska družina v vzhodni Aziji in Oceaniji poglobili in okrepili molitveno in solidarnostno gibanje.

Mnoge lokalne Cekve v Aziji so izrazile bližino trpečemu ljudstvu Mjanmara, ki že od februarja trpi zaradi nasilja, ubojev in aretacij. Korejski kardinal in nadškof v Seulu Andrew Yeom soo-jung je povabil svojo katoliško skupnost, ki šteje milijon ljudi, k molitvi devetdnevnice za Mjanmar.

Konferenca sester salezijank Vzhodne Azije, ki združuje osem inšpektorij in šteje 1.110 sester, je prav tako pripravila molitveni dan. FMA na Filipinih in v Papui Novi Gvineji so molitveno pobudo vodile preko orodij na družbenih omrežjih, kjer so lahko vsi sledili molitvi.

Klicu k molitvi so se odzvale mnoge salezijanske inšpektorije in Združenje salezijancev sotrudnikov že v velikem tednu pred Veliko nočjo.

Salezijanska mladina v Sloveniji se pridružuje molitvenemu shodu, ki ga pripravlja Salezijansko mladinsko gibanje po vsem svetu.

Združimo se v molitvi za Mjanmar v nedeljo, 11. aprila 2021 ob 8.30.

V teh težkih mesecih za Mjanmar se v katoliških medijih in na družbenih omrežjih pojavljajo tudi mnoge zgodbe upanja. Mjanmarsko ljudstvo izkazuje velik pogum in odločenost, tudi za ceno trpljenja, da želi svobodo in boljši jutri za svojo deželo.

V zadnjih tednih so odgovori državljanov vedno bolj ustvarjalni: igrajo na bobne, protestirajo z odlaganjem smeti na javnih mestih, na ulicah Jangona pozivajo Združene narode. Združeni so v gibanju državljanske nepokorščine.

Tudi papež Frančišek je pred dnevi izrazil solidarnost s trpečim ljudstvom Mjanmara, ki ga je obiskal pred kakšnim letom. »Z vami poklekujem na ulicah Mjanmara,« je dejal. Ne pozabimo na molitev za mir v tej deželi in na pozive svetovnim voditeljem, da odgovorijo na klic trpečih.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi