V korak z mladimi.

ŠportKAT igre

Za vikend 7- 8. aprila so se v telovadnicah Škofijske klasične gimnazije in osnovne šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu odvile prve ŠportKAT Igre v organizaciji Salezijanske animacije športa. Mednarodnega športnega dogodka se je udeležilo več kot 100 mladih športnikov in športnic iz Slovenije, Hrvaške, Črne Gore in Srbije. Tekmovanje je potekalo v dveh disciplinah, odbojki za dekleta in nogometu (futsalu) za fante. Ob pestrem športnem programu, je v duhu Don Boska zaživelo tudi ‘dvorišče’ z druženjem, igrami in navezovanjem novih stikov, izostala pa ni niti čudovita sveta maša.

Jutranje sonce, otvoritev z nastopom skupine Fuskabo in spodbudno besedo inšpektorja Janeza Potočnika ter množica mladih polnih energije so napovedovali odlično vzdušje že pred samim začetkom tekmovanj. V futsalu so se med seboj pomerile ekipe: Skala, SMC Maribor, Zagreb in Emavs 1 (Mužlja) v eni skupini, ter Koseze, SMC Rakovnik, Podgorica in Emavs 2 (Mužlja) v drugi. V odbojki pa so tekmovale ekipe: SMC Rakovnik, Dom Janeza Boska Želimlje, Dijaški dom Antona Martina Slomška in dve ekipi iz Zagreba (Knežija). Sobotnemu športnemu programu je sledila večerja nato pa odhod na Rakovnik. Vesel družabni večer je popestril nastop skupine Čupakabra, ter zaključek z molitvijo. Nedeljski dan nam je ponudil še zadnje odločilne boje, sveto mašo ter zaključno ceremonijo s podelitvijo medalj in pokalov zmagovalcem.

Hvala vsem udeležencem, spremljevalcem, prostovoljcem ter organizatorjem za enkraten športni dogodek in salezijanski duh skupnosti, ki je bil prisoten v dogajanju in odnosih.

Do naslednjič.

Morda vas zanima tudi