V korak z mladimi.

Vrhovni predstojnik je prispel v Lizbono

Na letališču pa so ga sprejeli mladi prostovoljci

Vrhovni predstojnik don Boskovih salezijancev Ángel Fernández Artime je 30. julija 2023 prispel v Lizbono. Na letališču ga je pričakala skupina mladih prostovoljcev, ki so mu izročili majico in »romarski paket« Svetovnega dneva mladih (SDM) v Lizboni 2023.

Vrhovni predstojnik bo sodeloval na Svetovnem dnevu mladih, ki bo v Lizboni potekal od 1. do 6. avgusta. Po ocenah se bo v portugalski prestolnici zbralo več kot milijon romarjev, ki jih bo pozdravil tudi papež Frančišek.

10. don Boskovega naslednika je na letališču Portela pričakala skupina mladih prostovoljcev »WYD DON BOSCO 23« – organizacije, odgovorne za sodelovanje Salezijanskega mladinskega gibanja na SDM v Lizboni 2023 – v spremstvu odhajajočega inšpektorja salezijancev Portugalske in Zelenortskih otokov Joséja Aníbala Mendonçe, inšpektorjevega vikarja Joãoa Chavesa, novoimenovanega inšpektorja Tarcízia Moraia in člana inšpektorialnega sveta Luísa Almeide.

Na poti v Lizbono so tudi trije avtobusi mladih iz Salezijanske mladine Slovenije, ki se bodo v spremstvu inšpektorja Marka Košnika in delegata za mladinsko pastoralo Jureta Babnika udeležili srečanja WYD DON BOSCO 23 in SDM.

Ob prihodu vrhovnega predstojnika na sedež salezijanske inšpektorije v Lizboni so nekateri prostovoljci prekinili svoje naloge in ga sprejeli na šolskem dvorišču. Á.F. Artime jih je enega za drugim pozdravil in se jim zahvalil za sprejem in delo, ki ga opravljajo.

Vrhovni predstojnik bo v Lizboni do konca SDM. Poleg tega, da bo spremljal redne dogodke SDM, bo 2. avgusta v spremstvu vrhovne matere hčera Marije Pomočnice s. Chiare Cazzuole vodil praznovanje dneva salezijanskega mladinskega gibanja »SYM Day« (iz akronima SYM v angleščini – Salesian Youth Movement).

Oba predstojnika se bosta dopoldan v Lizboni srečala s približno 300 mladimi, predstavniki salezijanskih inšpektorij in vizitatoirj v okviru »Foruma SYM«. Popoldne in ves večer pa bo potekal »SYM Festival«, ki se ga bo udeležilo več kot 8.000 mladih iz Salezijanske mladine.

Morda vas zanima tudi