V korak z mladimi.

Zahvalno srečanje na Uskovnici združilo generacije in okrepilo povezanost

V nedeljo, 10. septembra 2023, se je pri Salezijanski koči na Uskovnici odvijalo posebno zahvalno srečanje, ki je združilo številne generacije Uskovničarjev. To ganljivo srečanje je bilo organizirano ob zaključku obsežnejših obnovitvenih del, ki so v preteklem obdobju zaznamovale našo Salezijansko kočo na Uskovnici.

Okoli sto ljudi se je zbralo v osrčju Julijskih Alp, kjer so najprej s hvaležnim srcem prisostvovali sveti maši. Med mašo so se mnogi spomnili lepih trenutkov, ki so jih preživeli na Uskovnici, ter izrazili hvaležnost za Salezijansko skupnost in vse, ki so prispevali k obnovi. Pred blagoslovom je inšpektorialni ekonom Janez Krnc nagovoril zbrane in na kratko predstavil kakšna dela bodo v okviru obnove še izvedena v prihajajočem obdobju.

Po sveti maši je sledil sproščen piknik, kjer so se udeleženci lahko družili, delili spomine ter skupaj uživali v prečudovitem vremenu. Med temi prijetnimi trenutki so mnogi izrazili upanje, da bi postala takšna srečanja tradicionalna in bi koča še naprej povezovala različne generacije, ki so na Uskovnici našle svoj prostor za srečanje z Gospodom.

Veseli smo, da smo lahko bili del tega čudovitega dneva, polnega hvaležnosti in povezanosti. Hvala vsem, ki ste sodelovali in prispevali pri organizaciji tega dne. Naj bo Uskovnica še naprej kraj, kjer se srečujejo generacije in kjer raste trajno prijateljstvo.

Maja B. G.; foto: Patricija B.

Morda vas zanima tudi