V korak z mladimi.

“Don Bosco story” na zidovih Valdocca

»Ljubite, kar ljubijo mladi, da bodo mladi ljubili to, kar imate radi vi.« Ta znani don Boskov izrek odseva v barvah in ilustracijah na stenah Valdocca, kjer je v zadnjih dveh tednih znani ulični umetnik Andrea Sergio, z umetniškim imenom »Mr. Wany«, s pločevinkami spreja upodobil don Boskovo zgodbo.

Stene ulic Marije Pomočnice kristjanov in Via Cigna, ki obdajajo materno hišo salezijancev v Valdoccu, krasi umetnina, na kateri je umetnik ustvaril nove povezave med don Boskovimi sinovi in okoljem, v katerem se je rodila izkušnja Oratorija in poklicnih šol.

Umetnina je posvečena praznovanju 150. obletnice posvetitve bazilike Marije Pomočnice. 170 m2 grafitov je pri mladih generacijah kulture hip hopa in street arta kakor tudi pri prebivalcih in obiskovalcih Valdocca zbudilo mnogo zanimanja in navdušenja. »Don Bosko story« v socialno problematično četrt Aurora vnaša občutek sosedske povezanosti in medsebojne solidarnosti.

Umetnina je privabila pozornost umetniških institucij in kulturnih delavcev v soseščini: 13. septembra  se je pred zidom predstavila skupina plesalcev plesne šole Loredana Furno s flash mobom. To je bila tudi nekakšna otvoritev, na katero je prišel tudi predsednik mestne četrti Luca Deri in potrdil povezavo med don Boskom in to četrtjo.

Zahvaljujoč umetniškemu delu Mr. Wanyja so don Boskova dejanja zdaj dostopna tudi generaciji mladih v njihovem jeziku.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi