V korak z mladimi.

Laiki na 28. vrhovnem zboru salezijanske družbe

Poleg 240 delegatov in opazovalcev, ki bodo sodelovali na 28. vrhovnem zboru salezijanske družbe (Valdocco, 16. februar – 4. april 2020), je vrhovni predstojnik uradno povabil tudi 18 mladih odraslih, ki bodo na zboru sodelovali v tretjem tednu zasedanja in 11 laikov, sodelavcev v salezijanskem poslanstvu, ki bodo navzoči v tednu volitev.

V tej skupini je tudi Lauren Hichaaba, ki od leta 2007 sodeluje v salezijanskem poslanstvu don Boskovih salezijancev v Avstraliji.

Lauren, rojena v Avstraliji, je šolanje ter univerzitetne študije opravila v ZDA ter dve leti poučevala v Zambiji. Je voditeljica in soustanoviteljica »Projekta Cagliero«, programa za mednarodno prostovoljstvo v avstralski salezijanski inšpektoriji. Mlade prostovoljce pošilja od 6 do 12 mesecev v salezijanske navzočnosti v pokrajino Vzhodna Azija – Oceanija, pripravlja pa jih tudi za kajše obdobje.

Leta 2016 je bila imenovana za delegatko za misijonsko animacijo avstralske inšpektorije, kar jo še bolj povezuje z misijonsko animacijo salezijanske družbe. Še bolj se je zavzela za salezijansko misijonsko prostovoljstvo na regionalni ravni. Pomaga tudi pokrajinskemu koordinatorju za misijonsko animacijo.

Poleg vsega je članica sveta Urada za načrtovanje in razvoj ter ekipe mladinske pastorale. Zadnjih 12 let je sodelovala pri raznih pobudah, kot so »OzBosco«, letno srečanje avstralske mladine, svetovni dan mladih, festival avstralske katoliške mladine in številna srečanja za mlade.

Kljub mnogim letom oblikovanje Lauren trdno verjame, da njeno delo in poslanstvo temelji predvsem na konkretnih izkušnjah, tudi napakah. Ob vsem poslanstvu pa opravlja največje: je namreč mama štirih otrok.

Navzočnost mladih in laikov na takšen način je popolnoma v skladu s smernicami 28. vrhovnega zbora: postaviti v središče mlade in njihove najgloblje potrebe, da bi lahko orisali značilnosti, ki naj bi jih imel današnji salezijanec pri odgovoru na te potrebe in vključil več laikov v skupnem poslanstvu.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi