V korak z mladimi.

Močni in krhki hkrati

Novembrsko srečanje z Bogom

Novembrsko Srečanje z Bogom je na Rakovnik privabilo okrog 80 mladih. Tokrat smo razmišljali, kako se je Božje usmiljenje udejanjilo v življenjski zgodbi prvega papeža in stebra Cerkve apostola Petra. Tako nam je podoben. Ima veliko in plemenito srce, v nekaj sekundah je sposoben svoje življenje zastaviti za Kristusa.

Hkrati pa se ob drugih priložnostih izkaže za zelo šibkega. Pogumen je bil, ko so vojaki prišli prijeti Jezusa – edini je izvlekel meč, da bi branil Učenika – a le malo zatem je tega istega Učitelja zatajil, čeprav je prej tri leta hodil za njim. Peter je v veri drzen: prvi trdi, da je Kristus mesija, hkrati pa ostane neroden in kar preveč človeški ter si celo dovoli Kristusu pojasnjevati, kaj naj dela in česa ne.

Naslednje Srečanje z Bogom bo na Miklavžev večer.

Od 15. do 17. decembra pa bo priložnost, da se nam pridružite na duhovnem vikendu na Bledu, kjer se bomo umaknili od vsakdanjega vrveža in utrdili naš odnos z Bogom.

Prijavite se lahko na: kbalazic@gmail.com

Lepo vabljeni!

Podobno kot Peter imamo tudi mi v srcu združeno oboje: sposobni smo najboljšega in včasih najslabšega, najvišjih in najplemenitejših dejanj ter najbolj bolečih izdajstev. »Duh je sicer voljan, a meso je slabotno« (Mr 14,38), je pripomnil Jezus. Na začetku je Peter mislil, da bo uresničil svojo poklicanost z lastnimi močmi, ko pa se mu je na neki točki ta vizija začela podirati, se je naslonil na Božjo moč in odpuščanje. Našel je Njegov usmiljen pogled. Gospod ga je po izpovedi ljubezni dokončno potrdil za prvaka med apostoli in mu zaupal pomembno nalogo v Cerkvi.

K. Balažič SDB

Morda vas zanima tudi