V korak z mladimi.

Monografija o baziliki Marije Pomočnice v Limi prejela prestižno nagrado

Knjiga, izdana ob stoletnici bazilike Marije Pomočnice v Limi (1921-2021), je prejela najpomembnejšo državno nagrado na področju umetnosti, kulture in gledališča Premio Luces, v kategoriji »Najboljša posebna izdaja«. To pomeni, da je to najboljša objavljena knjiga in v Peruju za leto 2021.

Perujski salezijanci so monografijo, ki jo je izdala Editorial Salesiana, začeli pripravljati že leta 2015, ko so bila obnovitvena dela v baziliki Marije Pomočnice pri koncu in se je bližala njena stoletnica. Monografijo na 402 straneh z osmimi poglavji so predstavili 30. julija 2021, na osrednjem praznovanju stoletnice svetišča.

Uredniško skupino v pripravi in realizaciji monografije so sestavljali: ravnatelj salezijanske skupnosti Walter Fajardo, Santo Dal Ben, nekdanji inšpektor in sedanji župnik, zgodovinar David Franco, José Cava, Martín Cipriano, direktor Editorial Salesiana Víctor Pérez, Christian Becerra in Renato Luna, inšpektorialna delegata za družbeno obveščanje.

Dne 9. januarja 2022 je dnevnik »El Comercio« objavil novico, da je monografija med kandidati za nagrado, 13. februarja pa je v tiskani izdaji objavil seznam zmagovalcev. Nagrado sta v imenu vseh salezijancev prevzela perujski salezijanski inšpektor Manuel Cayo in zgodovinar David Franco.

Vrhovni predstojnik salezijancev Ángel Fernández Artime je v uvodniku v monografiji zapisal: »Mineva sto let svetišča in bazilike Marije Pomočnice v Peruju. Ta monografija je tudi poklon vsem, ki so prispevali k širjenju pobožnosti do naše Pomočnice ter k izgradnji in obnovi te bazilike.«

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi