V korak z mladimi.

Online misijonska tombola

V župniji Ljubljana Rakovnik je priprava in izvedba misijonske tombole na misijonsko nedeljo tradicija. Tudi letos se priprave niso začele nič drugače. Že v septembru so ministranti navdušeno prodajali srečke pri vseh svetih mašah.

Kljub vedno slabši epidemiološki sliki v naši državi, ko se je po tihem že vedelo, da se bližajo strožje omejitve, da bi zajezili širjenje covida-19, so priprave potekale naprej: prihajali so darovi za tombolo in srečke so se prodajale do zadnje svete maše. Ministranti so v prvem tednu prodali več kot 900 srečk, do zadnjega dne pa so jih skupaj prodali 1351. Trije najbolj prizadevni ministranti so bili za prodajo srečk tudi nagrajeni.

Nato pa sta se Marijino svetišče in SMC Rakovnik z dejavnostmi zaprla. A to ni preprečilo, da ne bi izpeljali letošnje misijonske tombole. Štirje salezijanski navdušenci, voditelj ministrantov Andraž, tehnični mojster Samo ter salezijanca Janez in Jure so svetišče spremenili v pravi studio z vso potrebno opremo in seveda nagradami ter tombolo v živo prenašali preko spletnega orodja Zoom s prenosom na Youtube kanalu župnije Ljubljana Rakovnik.

Nagrade so tako dobile svoje lastnike, zbrani darovi od prodaje srečk, ki se jih je letos zbralo celo več kot prejšnje leto, pa bodo v pomoč salezijanskemu misijonarju Tonetu Grmu, ki deluje v Mozambiku. Misijonska tombola na Rakovniku, verjetno prva in edina online misijonska tombola v Sloveniji, je dokaz, da znamo stopiti skupaj in smo solidarni kljub temu, da smo sami v stiskah. To pa je najlepši odraz krščanske ljubezni.

Fotogalerija na FB Don Bosko Slovenija

Morda vas zanima tudi