V korak z mladimi.

Martin Golob v knežjem mestu

V četrtek, 18. aprila 2024, so v Salezijanskem mladinskem centru Celje gostili trenutno najbolj poznanega slovenskega duhovnika Martin Goloba. Srečanje se je začelo s sveto mašo v župnijski kapeli, ki jo je ob somaševanju salezijancev Slavka Pajka in Viktorja Ganca, ravnatelja celjske skupnosti, daroval Martin Golob, s sodelovanjem pa so sodelovali domači verniki.

Po sveti maši je sledil pogovorni večer. Zbrane je najprej pozdravil Viktor Ganc, pogovor pa je povezovala Klementina Fidler.

Skozi pogovorni večer so se najprej dotaknili Golobovega otroštva, odraščanja in duhovniškega življenja, kjer so izvedeli marsikatero zanimivost.

Martina Goloba je širša javnost bolje spoznala v oktobru 2022, ko je na pobudo spletnega portala Aleteia objavil svoj prvi vlog, zato so se v pogovoru dotaknili tudi vlogerskih začetkov.

V nadaljevanju se je na odru pridružil tudi Lojze Grčman, novinar portala Aleteia in avtor prve Golobove knjige Na spletni prižnici, ki je izšla konec leta 2022. Knjiga je do sedaj dosegla rekordno prodajo, zanimanje zanjo pa ne pojenja.

Glavni in najpomembnejši razlog Golobovega obiska v Celju pa je bila predstavitev nove knjige, 365 dni z Božjo besedo, v kateri je za vsak dan v tednu predstavljen evangeljski odlomek in njegova kratka razlaga.

Da je Martin Golob trenutno res najbolj prepoznaven slovenski duhovnik, so se lahko prepričali tudi v Celju, saj so obiskovalci do zadnjega kotička napolnili župnijsko kapelo. Po končanem večeru se je v želji po podpisu in fotografiji pred mizo vila dolga vrsta obiskovalcev, ki so domov poleg številnih misli in spodbud želeli odnesti tudi viden spominek.

Povzeto po: celje.donbosko.si

Morda vas zanima tudi