V korak z mladimi.

Papež med svetovalce imenoval dva salezijanca in sestro FMA

Tiskovni urad Svetega sedeža je 10. aprila objavil novico o novih svetovalcih Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, ki jih je imenoval papež Frančišek. Med 19 imenovanji tri pripadajo salezijanski družini:

  • David Ricardo Albornoz Pavisic, SDB, sodnik cerkvenega sodišča v Santiago del Cile. Rodil se je v Punta Arenasu 4. novembra 1963, salezijanske zaobljube je izpovedal 1989 in prejel duhovniško posvečenje 1996. V čilski salezijanski inšpektoriji je trenutno inšpektorijev vikar, delegat za salezijansko družino in urednik Salezijanskega vestnika.
  • Mario Oscar Llanos, SDB, dekan fakultete za vzgojne vede Salezijanske papeške univerze v Rimu. Rojen v Córdobi (Argentina) 17. aprila 1959, salezijanec od 1978 in duhovnik od 1987.
  • Pina del Core, FMA, direktorica Psihološkega raziskovalnega inštituta na Papeški fakulteti za vzgojne vede Auxilium v Rimu. Auxilium je vodila devet let. 2016 jo je papež Frančišek imenoval tudi za svetovalko Kongregacije za katoliško vzgojo.

Svetovalce imenuje vrhovni poglavar Cerkve za obdobje petih let, da sodelujejo s člani Kongregacije glede na svojo usposobljenost  in glede na cilje dikasterija. Svetovalci nudijo svoj prispevek s posvetovanji, študijem ali mnenji o posebnih položajih ali vprašanjih v zvezi z življenjem, poslanstvom in delovanjem ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja.

Morda vas zanima tudi