V korak z mladimi.

»Prisluhnite glasovom otrok, ki umirajo«

Po več kot dveh tednih vojne v Ukrajini salezijanci grško-katoliškega obreda, povezani v vizitatorijo Marija Pomočnica, ponovno apelirajo k zaščiti življenj najmanjših. Svoje sporočilo pridružujejo mednarodnim klicem k miru:

Nihče ne more in sme molčati ob napadu ruskih čet na Ukrajino. Ne le, da se okrutno obnašajo do civilistov, namerno ubijajo tudi otroke. Bombardirajo porodnišnice, vrtce in šole. To ni nič drugega kot dokaz želje po uničenju ukrajinskega naroda in njegove prihodnosti.

Od začetka ruskega napada na Ukrajino je bilo ubitih okoli 80 otrok in veliko ranjenih. Na tisoče otrok je bilo prisiljenih zbežati pred bombardiranjem in se skrivajo ​​v zapuščenih in razpadajočih kleteh, kjer so dneve in noči izpostavljeni mrazu, brez luči, hrane in vode. Na tisoče ljudi, vključno z otroki in najstniki, je utrpelo psihične travme zaradi strahu pred smrtjo in boja za življenje.

Salezijanci in salezijanska družina ne moremo molčati v teh tragičnih trenutkih, ko vidimo, da agresor napada in uničuje nedolžna življenja. Vpiti moramo in sporočati celotnemu civiliziranemu svetu o teh barbarskih in grozljivih dejanjih. Prisluhnite glasovom otrok, ki umirajo zaradi bombardiranja! Kdo jih bo varoval, če ne mi, ki smo poslani k njim? Ne smemo se bati povedati resnice. Svet in svetovni voditelji morajo izvedeti za te grozote.

Združimo se v zaščiti otrok, ne le v molitvi, ampak tudi v konkretnih dejanjih. Hvala vsem za podporo in pomoč. Skupaj smo močni!

Prosimo za še bolj gorečo molitev za otroke in za tisoče, ki so izgubili vse. Gospod, ostani z nami v teh tragičnih trenutkih. Samo s teboj se čutimo varni!

Morda vas zanima tudi