V korak z mladimi.

Salezijanci na Zoom duhovnih vajah

Za poglobitev povezanosti s Kristusom in don Boskom

Opravljanje duhovnih vaj so za salezijance sestavni del vsakega leta. Epidemija Covida-19 je tudi na tem področju zmešala štrene, zato je letošnji prvi termin od 8. do 12. marca potekal preko družbenega orodja Zoom.

Letošnji pridigar dr. Bogdan Kolar, ki je bil delegat naše inšpektorije na lanskem 28. vrhovnem zboru salezijanske družbe v Turinu, je za temo duhovnih vaj izbral naslov »Za poglobitev povezanosti s Kristusom in don Boskom«.

30 sobratov iz domala vseh salezijanskih skupnosti je tako teden dni preko računalniških (in TV) zaslonov spremljalo nagovore, se povezovalo v molitvi in pogovorih ter se družilo preko družbenih povezav, za katere je skrbel Jure Babnik. Pridigar je s posameznimi nagovori o Jezusu, don Bosku, odnosu do Boga, sv. Frančišku Saleškem, češčenju, molitvi, Evharistiji in še nekaterih temah na sebi lasten način znal ohranjati zanimanje sobratov in krepiti njihovo duhovno rast.

Kot veleva tradicija, je bila tudi tokrat ob koncu duhovnih vaj izrečena pridigarju izrečena zahvala sobratov, ki jo je povzel Janez Suhoveršnik. Dr. Bogdanu Kolarju se je med drugim zahvalil za odlično vnaprej pripravljene osnutke ter za vsebinsko bogate teološke, zgodovinske, salezijanske in redovniške tematike.

»Hvala za nesebično deljenje pomenljivih vsebin. Če pravijo, da lahko nagovorijo le tiste izrečene besede, ki gredo skozi nas, ki niso zgolj citiranje in navajanje, ampak se z njimi pridigar skuša poistovetiti, potem ti je na teh duhovnih vajah to enkratno uspelo in smo v besedah čutili, da za tem, kar govoriš, tudi stojiš. Da bi med nagovori ohranil našo pozornost si spretno vsake toliko časa, kolikor je pač za to potrebno, uspešno dodal kakšno provokacijo ali smešno anekdoto. Vse to je letošnje duhovne vaje delalo dinamične in živahne,« je med drugim še dodal Janez Suhoveršnik.

Morda vas zanima tudi