V korak z mladimi.

Vrhovni predstojnik pred škofovskim posvečenjem na duhovnih vajah

Kardinal Ángel Fernández Artime, vrhovni predstojnik salezijanske družbe se ta konec tedna mudi na duhovnih vajah v samostanu klaris v Vatikanu. Prav tako duhovne vaje opravlja msgr. Giordano Piccinotti, SDB, predsednik Uprave premoženja Apostolskega sedeža (APSA), ki bo 20. aprila 2024 skupaj z vrhovnim predstojnikom posvečen v škofa.

V pogovoru z uredništvom salezijanske agencije iNfoANS je 10. don Boskov naslednik dejal: »Zame ti dnevi predstavljajo čas tišine in milosti, v katerem se lahko globlje in intenzivneje srečam z Bogom. Naslednje dneve molitve in premišljevanja želim izkoristiti, da se dostojno pripravim na prejem milosti škofovskega posvečenja in premišljujem o svojem prihodnjem poslanstvu. Prepričan sem, da bodo to zame dnevi velike vrednosti in pomena.«

Kardinal in bodoči nadškof Ángel Fernández Artime bo 25. maja 2024 ob 12. uri v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku daroval sveto mašo ob 100. obletnici posvetitve svetišča.

V teh dneh iz celotne Družbe in salezijanske družine še naprej prihajajo sporočila duhovne podpore in molitve, naslovljena na vrhovnega predstojnika in tudi na msgr. Piccinottija, ki bosta prejela škofovsko posvečenje 20. aprila 2024, naslednji dan pa bosta oba novoposvečena škofa darovala slovesno sveto mašo.

ANS

Morda vas zanima tudi