V korak z mladimi.

»Srce Jezusovo« tudi uradno sedež salezijanske družbe

V ponedeljek, 17. decembra, na predvečer 159. obletnice ustanovitve salezijancev, je vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime med večernim govorom v skupnosti sv. Jožefa predstavil pismo in novico o »pomembni odločitvi, ki jo je sprejel skupaj z vrhovnim svetom, glede dokončne odločitve o sedežu salezijanske družbe: to bo Srce Jezusovo.«

»Srce Jezusovo« je zgodovinska ustanova za salezijance vsega sveta: je hiša, v kateri je bival don Bosko, ko je prišel v Rim; je kraj spomina in ljubezni do presvetega Srca Jezusovega; tu stoji istoimenska bazilika, v kateri se nahaja tudi oltar Marije Pomočnice, ob katerem je don Bosko med edino sveto mašo, ki jo je daroval, večkrat planil v jok ob spominu na dogodke svojega življenja; Srce Jezusovo je tudi kraj, kjer je don Bosko napisal slavno pismo mladim leta 1884.

Odločitev za Srce Jezusovo kot osrednji sedež salezijanske družbe se je zgodila po zgoščenih pogovorih z italijansko centralno salezijansko inšpektorijo in nacionalnim centrom CISI, ki bosta svoje dejavnosti preselila do poletja 2020.

Vrhovni predstojnik je še napovedal, da bo osrednji sedež prevzel skrb za pastoralne dejavnosti, župnijo in baziliko Srca Jezusovega, zavetišče za mlade begunce in animacijo za Don Boskove sobice kot del salezijanskih krajev.

 

Morda vas zanima tudi