V korak z mladimi.

Srečanje dobrotnikov salezijanskih ustanov

S poudarkom na življenju Božjega služabnika Andreja Majcna

V nedeljo popoldan, 4. februarja 2024, smo se na Fundaciji don Bosko na Rakovniku srečali z dobrotniki salezijanskih ustanov. Srečanje smo začeli s sveto mašo, sledilo pa je izjemno predavanje na temo Božjega služabnika Andreja Majcna. Predavanje je vodil vicepostulator dr. Alojzij Slavko Snoj, ki s strani slovenske salezijanske inšpektorije pomaga pri postopku beatifikacije in kanonizacije Božjega služabnika Andreja Majcna.

Slovesnost svete maše so z ubranim petjem ter instrumentalom spremljali mladi. Inšpektor mag. Marko Košnik je v pridigi zbrane nagovoril z besedami  o teži dneva, hvaležnosti za vsak dan ter o pomenu notranjega veselja pričevanja evangelija. Izpostavil je temeljno načelo darovanja, ki vodi k notranjemu veselju ter se navezal na sanje ustanovitelja salezijancev, don Boska: slediti, zaupati in se predati Božji volji.

Don Bosko ni le prosil, temveč je zaupal, s tem pa odprl vrata zaupanja v Marijo. Ob tem je poudaril tudi, da je tudi Fundacija don Bosko posvečena temu zaupanju in sledenju Božji poti. Spomnil je, da je don Bosko vedno zaupal, čeprav je bil soočen z mnogimi izzivi, hkrati pa je obljubljal, da bo Božja dobrota uslišala prošnje tistih, ki so podpirali njegovo delo.

Predavanje dr. Alojzija Slavka Snoja je bilo globoko in bogato. Zbrane je nagovoril o življenju Božjega služabnika Andreja Majcna, razkril njegovo pot in pomembnost njegovega pričevanja. S svojo modrostjo je prispeval k razumevanju salezijanske karizme ter poudaril pomen zaupanja in predanosti Božji volji.

Srečanje dobrotnikov na Fundaciji don Bosko je bilo priložnost za duhovno doživetje in povezanost med vsemi prisotnimi. Dogodek nas je spomnil na vrednote, ki jih je učil don Bosko ter nas spodbudil k nadaljnjemu zaupanju in sledenju poti ljubezni ter služenja bližnjim.

Povzeto po: fundacija.donbosko.si

Morda vas zanima tudi