V korak z mladimi.

Srečanje inšpektorjev salezijanske pokrajine Srednja in severna Evropa

Od 6. do 8. maja 2022 je na Dunaju potekalo srečanje salezijanskih inšpektorjev pokrajine Srednja in severna Evropa, ki ga je pripravil in vodil pokrajinski svetovalec Roman Jachimowicz. Na srečanju je sodeloval tudi vikar vrhovnega predstojnika Stefano Martoglio skupaj z vodji salezijanskih struktur in salezijanske družine, kar je doprineslo k uspehu srečanja.

Prvi dan je pokrajinski svetovalec po pozdravu in predstavitvi udeležencev zastavil delo in predstavil teme. Sledila je konferenca, ki jo je imel Stefano Martoglio na temo salezijanske redovniške identitete. Sledila so vprašanja in odgovori za poglobitev teme.

Na naslednjih delovnih zasedanjih so sodelovali Joan Lluís Playà, osrednji delegat vrhovnega predstojnika za salezijansko družino, Domenico Nguyen, svetovni delegat za salezijance sotrudnike in bivše don Boskove gojence; Pavel Ženíšek iz urada salezijanske misijonske animacije; Miguel Esquíroz, direktor »Tech Don Bosco« iz španske salezijanske inšpektorije sv. Jakoba Velikega in Ivan Toscano, koordinator za načrtovanje italijanske salezijanske organizacije CNOS-FAP.

Različni govorniki, ki so predstavili različne sektorje salezijanskega poslanstva, so s svojimi posegi ter v trenutkih dialoga in izmenjave izkušenj obogatili vsebino srečanja in tako ponudili nove perspektive salezijanskemu karizmatičnemu delovanju v Evropi.

Vsi zbrani, med njimi inšpektor slovenske salezijanske inšpektorije Marko Košnik, so se iskreno zahvalili avstrijskemu inšpektorju Siegfriedu Kettnerju za velikodušen sprejem in doživeto ozračje bratstva.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi