V korak z mladimi.

Video Vezilo 2023 v slovenski sinhronizaciji

Dijaki Doma Janeza Boska v Želimljem »posodili« glasove vrhovnemu predstojniku in drugim nastopajočim v Vezilu 2023

Izid Vezila vrhovnega predstojnika salezijancev že nekaj let spremlja tudi video, ki ponazarja pomen sporočila z močjo podob. Letošnji video je na pobudo vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja pripravila ekipa IME Comunicazione iz salezijanske inšpektorije Južna Italija, katere sodelavci so se oblikovali v salezijanskih oratorijih.

»Draga don Boskova salezijanska družina, v luči naše pedagogike in duhovnosti želimo letos ponovno odkriti laiško razsežnost naše karizme. Vezilo želim posvetiti vsem vam, fantje in dekleta. Kajti vi ste dober kvas, zaradi katerega ‘kruh človeške družine’, kruh Božjega kraljestva, raste in postaja okusnejši.«

S temi besedami vrhovni predstojnik v videu nagovori vse gledalce in vabi, da si ogledamo njegovo sporočilo. In res se ga splača pogledati in mu prisluhniti, saj je letošnji video prvič sinhroniziran v slovenščino. Dijaki Doma Janeza Boska v Želimljem Bruno Žižmund, Irenej Beden, Izak Debeljak, Marija Kričej, Neža Uranič, Julija Adamič, Nejc Plevel, Dominik Pisk in Jakob Zalokar Obadič so namreč »posodili« svoje glasove, da je IME Comunicazione video vezilo lahko prvič pripravil tudi v slovenski izvedbi.

»Dobro, ki ga lahko storimo danes, ne smemo pustiti za jutri! Človeška družina je družina z mnogimi potrebami: potrebuje pravičnost, dostojanstvo za zadnje in zavržene; potrebuje resnico; potrebuje mir, to dobro vemo, in bratstvo; potrebuje skrb za skupni dom; potrebuje predvsem Boga. Kot don Boskova družina smo poklicani, da smo kvas v tej človeški družini,« nadalje dodaja vrhovni predstojnik.

V videu najdemo dve čudoviti pričevanji: reper Eric Ponce iz salezijanskega oratorija v mehiškem Ciudad Juárezu ter Giovanna Bruno, župnaja italijanskega mesta Andria.

Vezilo je letna spodbuda vrhovnega predstojnika za celotno salezijansko družino, da lahko usklajeno načrtuje in uravnava konkretno salezijansko poslanstvo v vsakdanjem življenju, ustanovah in delih.

Morda vas zanima tudi