V korak z mladimi.

Začetek izredne vizitacije

Pokrajinski svetovalec Tadeusz Rozmus prispel na Rakovnik

Salezijanci slovenske salezijanske inšpektorije so danes začeli izredno vizitacijo.

Pokrajinski svetovalec pri vrhovnem svetu salezijanske družbe za Sredno in severno Evropo, Poljak Tadeusz Rozmus, bo v imenu vrhovnega predstojnika salezijancev v prihodnjem mesecu obiskal vse skupnosti in sobrate salezijance, ki delujejo v naši inšpektoriji ter se srečal s člani salezijanske družine in zaposlenimi v naših ustanovah.

Tadeusz Rozmus je na Rakovnik prispel iz Francije, kjer je samo v zadnjem dnevu tamkajšnje vizitacije prepotoval 1.000 km. V salezijanski pokrajini Srednja in Severna Evropa, kamor spada tudi naša inšpektorija, pokrajinski svetovalec nima lahkega dela animacije in povezovanja, saj že samo podatek, da se tu govori 27 različnih jezikov, pove veliko o razdrobljenosti in pestrosti salezijanskega poslanstva v tem delu Evrope.

Izredna vizitacija, ki poteka vsakih 6 let, je v prvi vrsti čas milosti in poseben čas za preiskovanje in razmislek o živosti salezijanske karizme ter osebne in skupnostne formacije. Izredna se imenuje zato, ker je ne opravlja predstojnik slovenske inšpektorije, temveč od vrhovnega predstojnika poslan sobrat.

Morda vas zanima tudi