V korak z mladimi.

Začetek salezijanske univerze »Don Bosco« v Lubumbashiju

»Don Boskova« univerza v Lubumbashiju (UDBL) postaja resničnost. Usmerjevalni odbor projekta se je sestal s stalnim osebjem in študenti Visoke šole za računalništvo in Visoke šole za ekonomsko in politično upravo ter naznanil začetek te nove salezijanske ustanove v akademskem letu 2023‒2024.

Univerza »Don Bosco« v Lubumbashiju bo nastala iz združitve štirih salezijanskih visokošolskih inštitutov, poleg zgoraj omenjenih še Inštitut »Sveti Janez Bosko« v Kansebuli in Inštitut »Sveti Frančišek Saleški«. Štirje inštituti se bodo združili v en sam univerzitetni center, s tem pa prevzeli nova poimenovanja: Fakulteta za računalništvo, Fakulteta za management in finančni inženiring, Fakulteta za humanistične in družbene vede ter Teološka fakulteta. V bližnji prihodnosti načrtujejo še Fakulteto za logistiko, bančništvo in zavarovalništvo ter Fakulteto za politehniko in vede o okolju.

Na srečanju je spregovoril tudi predstojnik salezijanske inšpektorije srednja Afrika Guillermo Basañes, v katerem je poudaril, da bo to prva salezijanska univerza, ustanovljena v Afriki. Njen moto bo »Solidarnost, inovativnost, delo«, je še dodal.

UDBL torej podeduje ugled in resnost ustanov, iz katerih je nastala ter ohranja poslanstvo salezijanske družbe – vzgoja dobrih kristjanov in poštenih državljanov, ki so po naravi obdarjeni s pomembnimi veščinami na domačem in mednarodnem trgu.

ANS

Morda vas zanima tudi