V korak z mladimi.

Zavod Marianum prejemnik certifikata znamke Jeruzalem Slovenija

Na prireditvi »Martinovanje v Ormožu« sta 11. novembra 2022 Zavod Marianum Veržej in lončarka v Rokodelskem centru DUO Veržej Urša Ambrož prejela »certifikat kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija«. Slovesnosti sta se udeležila tako lončarka Urša Ambrož kot direktor Zavoda Marianum Veržej Blaž Cuderman.

Znamko so leta 2019 osnovale občine Ormož, Sv. Tomaž in Središče ob Dravi, ki se vse bolj zavedajo svojih priložnosti v razvoju turizma. Oblikovale so celostno podobo in povezale številne lokalne ponudnike, od vinarjev, gostišč in turističnih kmetij, do čebelarjev, proizvajalcev bučnega olja in mesnin ter rokodelcev, ki presegajo občinske meje in se povezujejo v široko mrežo prleške pokrajine in njenih ljudi.

Glas je hitro segel do lončarke Urše Ambrož v Centru DUO, ki je v lanskem letu zasnovala štiri vrste serije izdelkov ter jih povezala in umestila v lokalno okolje: »Barve in oblike« odsevajo pridih prleške pokrajine v izdelkih iz kamenine; »Prleški travniki«, ujeti v belo engobo, ustvarjeni s tehniko sgrafito za izdelke iz slovenske rdeče gline; »Mehka svetloba« veje iz ročno ustvarjenih izdelkov na lončarskem vretenu iz bele gline in živahnih barv prleških letnih časov ter »Cvetni motivi«, ki pričarajo in postrežejo najboljše iz Prlekije v izdelkih iz bele kamenine.

Teritorialne kolektivne blagovne znamke so vedno pogosteje orodje razvoja in trženja podeželskih upravljanih destinacij z jasno vizijo prihodnosti, podkrepljeno s strateškimi razvojnimi in trženjskimi cilji, ukrepi in aktivnostmi. Celovito povezani deležniki z namenom ustvarjanja visokokakovostne ponudbe območja gradijo prepoznavno lokalno dodano vrednost destinacije.

Jeruzalem Slovenija je znamka, ki ponuja lokalno kakovost s prleško zgodbo, z domačnostjo in gostoljubnostjo, na način kot ga doživljajo in živijo lokalni prebivalci. Najodličnejša ponudba se izkazuje s certifikatom kakovosti kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Urša Ambrož je z veseljem in ponosom sprejela priznanje, sploh ker sama prihaja iz tega okolja in čuti, da lahko s svojim delom, ustvarjalnostjo in veseljem doprinaša k skupnemu dobremu, rasti in povezanosti. »Zavod Marianum Veržej in rokodelski center sta kljub široki odprtosti v vseslovenski prostor močno zasidrana v lokalnem okolju in skušata povezovati vsak na svojem področju ponudbe, kulture in dela«, pa dodaja direktor Blaž Cuderman.

»Dežela, čudovita kakor iz lepih sanj – tista moja domovina tam doli …« je pred stotimi leti zapisal Franc Ksaver Meško, eden od znamenitih ljudi s koreninami v teh krajih. So del Prlekije, dežele toplih, odprtih ljudi, znajo živeti, se veseliti in tudi jokati, če je treba, so srčni in družabni ljudje s prirojenim smislom za humor ter dobro privoščijo tudi drugim.

Vir: marianum.si

Morda vas zanima tudi