V korak z mladimi.

Zlati taborski znak mag. Jožefu Krncu

Ob letošnjem občinskem prazniku, ki so ga praznovali 12. junija, je zlati taborski znak, ki ga Občina Cerknica podeljuje za uspešno delo in pomemben prispevek k razvoju občine, prejel župnik mag. Jožef Krnc.

Veseli smo, da je njegovo delo v župniji opaženo in cenjeno tudi v širši lokalni skupnosti. Ko je pred štirimi leti prevzel vodenje župnije, je bogato paleto mladinskih skupin, ki so že delovale v okviru SMC-ja in drugih skupin v župniji, razširil še z novimi skupinami in dejavnostmi ter vpeljal nekaj novosti.

V skupine se povezujemo župljani s podobnimi interesi, predvsem pa z željo, da z molitvijo, branjem Svetega pisma, pogovori in dejanji bogatimo vsakdanje življenje in postajamo boljši kristjani. Mag. Jožef Krnc je tudi dokazal, da je dober gospodar, saj mu je le v štirih letih uspelo prekriti strehe na vseh osmih podružničnih cerkvah, kašči in farni cerkvi ter deloma obnoviti notranjosti nekaterih podružnic in župnišča.

Poleg ohranjanja sakralnih objektov, ki so bogata kulturna dediščina naših prednikov, je pokazal pozitiven odnos tudi do pisne dediščine. Skupaj s Knjižnico Jožeta Udoviča Cerknica je izpeljal projekt urejanja župnijskega arhiva. S tem projektom sta župnija in knjižnica vzpostavila prvi model sodelovanja v Sloveniji, ki omogoča varno, zakonsko predpisano hrambo in obdelavo arhiva za ohranjanje pisne dediščine bodočim rodovom.

Za prejeto taborsko priznanje Občine Cerknica, ki ga je mag. Jožef Krnc prejel za uspešno delo na pastoralnem, povezovalnem in gospodarskem področju, mu župljani cerkniške župnije čestitamo. Zahvaljujemo se mu, da je v tako kratkem času uspel narediti tako velike reči in nas zaprte Notranjce povezati med sabo, pritegniti k sodelovanju in odpreti za Boga in drug drugega.

N.C., foto: Ljubo Vukelič (Občina Cerknica)

Morda vas zanima tudi