V korak z mladimi.

Župnijsko žegnanje v Celju

V nedeljo, 25. septembra 2022, so v Don Boskovem centru Celje, kjer je tudi župnija blaženega Antona Martina Slomška, obhajali žegnanje.

Jutranjo sveto mašo je vodil Tone Hribernik in somaševal Slavko Pajk. Pri sveti maši ob 10.00 so povezali več dogodkov: med sveto mašo je prejel sveti krst Gal Šuligoj, prepevali so otroci iz otroškega vrtca Danijelov hlevček (enota Slomšek), prvič je nastopila glasbena skupina pod vodstvom Tomija Kralja …

Na koncu svete maše so blagoslovili šolske torbe, učbenike, zvezke in svinčnike ter vse šolske potrebščine, da bi otroci, ki jih bodo uporabljali, rasli v znanju, modrosti in veri ter doživljali Božjo pomoč in varstvo. Otroci so prejeli blagoslov, da bi jim Bog dajal moči, da bi z navdušenjem prihajali k verouku in v šolo ter poglabljali svojo vero in znanje.

Za navzoče starše, očete in matere ter vse, ki na kakršenkoli način prevzemajo njihovo vlogo, so prosili za Božji blagoslov, ljubezen in moč, da bodo z potrpežljivostjo in veseljem vršili svoje poslanstvo.

celje.donbosko.si

 

Morda vas zanima tudi