V korak z mladimi.

Blagoslov kapele Besede v vrhovni hiši salezijancev

V nedeljo, 28. januarja 2024, je kardinal Ángel Fernández Artime, predstojnik don Boskovih salezijancev, blagoslovil novo kapelo Besede v vrhovni hiši salezijancev v Rimu pri Srcu Jezusovem, kjer se zaključuje temeljita obnova celotne ustanove. Skupnost osrednjega salezijanskega sedeža se je med preprostim a globokim obredom veselila novih prostorov bratskega občestva pri mizi Božje besede.

Med molitvijo večernic so se salezijanci skupnosti zbrali, da bi Gospodu izročili prostor, namenjen skupni liturgični molitvi. Na slavju sta bila z vrhovnim predstojnikom navzoča tudi vrhovni svetovalec za družbeno komuniciranje Gildasio Mendes ter Silvia Allocco s svojo družino, umetnica, ki je ustvarila podobe, ki krasijo kapelo.

Med kratko slovesnostjo je vrhovni predstojnik v imenu vseh povzdignil molitev k Bogu, se zahvalil za Kristusov dar in prosil na priprošnjo Device Marije, svetega Jožefa, svetega Frančiška Saleškega in svetega Janeza Boska, nato pa pokadil njihove podobe.

V nadaljevanju je vrhovni predstojnik blagoslovil ambon in v kratki homiliji poudaril pomen združevanja za graditev miru v tem zgodovinskem trenutku, ko se vojna širi in dobiva globalne razsežnosti. »Naša skupnost je poklicana, da izprosi in medsebojno izkusi dar miru,« je dejal svojim sobratom ob tej priložnosti. Obred se je zaključil s slovesno blagoslovitvijo oltarja, molitvijo Oče naša in molitvijo k don Bosku.

Ravnatelj skupnosti osrednjega salezijanskega sedeža Francesco Marcoccio je ob tem dejal: »To je priložnost, da se spomnimo vseh sobratov, ki so v službi vrhovnega predstojnika, da molimo za vse salezijanske hiše po svetu, da obnovimo zvestobo ustanovitelju in nadaljujemo s tisto prenovo salezijanske karizme, ki jo začrtuje pot do 29. vrhovnega zbora«.

Novo kapelo Besede na osrednjem salezijanskem sedežu so pripravljali in opremljali osmem mesecev in lahko sprejme 68 ljudi.

ANS

Morda vas zanima tudi