V korak z mladimi.

Napoved IX. mednarodnega kongresa Marije Pomočnice: »Dal ti bom učiteljico«

Salezijanska družina vabljena v Fatimo

Ob nedavnih dnevih duhovnosti salezijanske družine so predstavili tudi IX. mednarodni kongres Marije Pomočnice, ki ga je spodbudilo Združenje Marije Pomočnice (ZMP) in je namenjen vsem skupinam salezijanske družine. Potekal bo v Fatimi od 29. avgusta do 1. septembra 2024.

Antonio Marcelino, salezijanec s Portugalske in generalni koordinator kongresa, ter Giovanni Scavino, svetovni animator ZMP, sta navdušeno povabila vso salezijansko družino, naj se od zdaj naprej pripravlja na ta močan trenutek zahvale in izročitve Mariji.

Srečanje bo potekalo v kongresni dvorani Pavla VI. v svetišču v Fatimi na Portugalskem, marijanskem kraju, kjer se je Devica Marija leta 1917 prikazala trem pastirčkom in povabila ves svet k molitvi in kesanju.

Kongres bo potekal pod geslom »Dal ti bom učiteljico«, v spomin na don Boskove sanje pri devetih letih, katerih 200-letnico bomo praznovali leta 2024. To so sanje, ki so se globoko vtisnile v don Boskovo srce in so ga vodile vse življenje. Želimo si, da bi bila Marija Pomočnica vedno bolj Učiteljica, ki spremlja in vodi celotno salezijansko družino na poti k Jezusu in k mladim, ki so najbolj potrebni pomoči.

Več informacij bo v prihodnjih mesecih objavljenih na spletni strani, namenjeni kongresu: https://mariaauxiliadora2024.pt

ZMP medtem prosi, da bi v molitvi zaupali pripravo in izvedbo tega velikega dogodka salezijanske družine Mariji, ki ji bo kongres posvečen.

ANS

Morda vas zanima tudi