V korak z mladimi.

Laiki imenovani za direktorje salezijanskih ustanov

V kapeli inšpektorialne hiše v Quitu je inšpektor Marcelo Farfán, predstojnik inšpektorije »Presvetega Srca Jezusovega« v Ekvadorju, umestil prve štiri laike za direktorje salezijanskih ustanov za triletno obdobje 2023–2026. Novo imenovani direktorji so Eddy Apolo iz vzgojno pastoralne skupnosti »Cardenal Spellman«, Víctor Orquera iz vzgojno pastoralne skupnosti »Don Bosco La Tola«, Helí Rueda iz vzgojno pastoralne skupnosti »Sánchez y Cifuentes« in Daniela Ramos iz medkulturne univerzitetne rezidence.

Slovesnost je potekala med sveto evharistijo, ki jo je daroval inšpektor Farfán, ki je v homiliji povabil nove direktorje laike, naj prvi poskrbijo, da bo don Bosko živ in navzoč v teh ustanovah. »Biti direktor ne pomeni le zagotavljati vodenje in administracijo, ampak tudi zagotavljati, da je ustanova resnično salezijanska,« je dejal.

»Don Bosko ni nikoli delal sam. Imel je sposobnost vključiti številne sile Cerkve in civilne družbe ter celo lastno mamo za rešitev mladih,« je nadaljeval Farfán. »Pomembno je vedeti, da na salezijanski ravni ni pastoralnega modela, ki ne upošteva laikov«. Inšpektor se je novim direktorjem zahvalil za njihovo pripravljenost in prosil Boga, naj blagoslovi ta korak.

Za Eddyja Apola je imenovanje Božji blagoslov in hkrati izziv zaradi zaupanja, ki mu ga izkazujeta Družba in sam don Bosko. »Delal bom tako, da bo don Bosko prisoten pri delu, poslušal mlade in starše, jim pomagal pri odločanju in odkrivanju, da je vse, kar se v življenju dogaja, priložnost, da smo nosilci Božje ljubezni,« je dejal ob imenovanju.

Daniela Ramos pravi, da sprejema odgovornost odgovornost, ki jo spodbuja, da še naprej služi mladim. »Ponosna sem, da sem prva direktorica salezijanske hiše. Želim se zahvaliti salezijancem za to odprtost in ker so to odgovornost prenesli name.«

ANS

Morda vas zanima tudi