V korak z mladimi.

Matura 2021 na Gimnaziji Želimlje

V letu 2021 so bili vsi maturanti Gimnazije Želimlje (61) na spomladanskem delu mature uspešni (100 %), sedem med njimi je bilo zlatih, saj so dosegli 30 ali več točk.

To so: Sara Blatnik (33), Marija Jezeršek (32), Anamarija Kelenc (32), Klarisa Kepic (32), Katrina Šuštar (31), Lenart Kafol (30) in Katarina Vrbinc (30).

Povprečno število zbranih točk maturantov Gimnazije Želimlje je najvišje doslej in znaša 25,26. Najnižje število doseženih točk na spomladanskem maturitetnem roku sta dosegli dijakinji z 18 točkami.

»Z rezultati smo zelo zadovoljni, saj verjamemo, da se bo velika večina maturantov lahko vpisala na fakulteto, ki so jo izbrali, kot svojo prvo izbiro. Ob tem pa je dober rezultat na maturi rezultat štiriletnega dobrega dela tako maturantov, kot tudi profesorjev. In to velja tako za redno delo v šoli, kakor tudi za delo na daljavo,« pravi ravnatelj Peter Polc SDB. »Gimnazijski program, ki daje široko izobrazbo, je usmerjen na maturo. Dobri rezultati, ki jih naši dijaki redno dosegajo na maturi, odpirajo dijakom možnost velike izbire med fakultetami. Naši dijaki na maturi povprečno dosegajo veliko število točk (od 21 do 25).«

Vir: Gimnazija Želimlje

Morda vas zanima tudi