V korak z mladimi.

Peter Končan na čelu pokrajinske komisije za formacijo

Srečanje komisije za formacijo salezijanske pokrajine srednja in severna Evropa

Od 22. do 25. novembra je na digitalni način potekalo letno srečanje pokrajinske komisije za formacijo salezijanske pokrajine srednja in severna Evropa. Inšpektorialni delegati za formacijo so se srečali z vrhovnim svetovalcem Ivom Coelhom in sodelavci tega dikasterija iz Rima, ki so poudarili pomen takega srečanja kot odlično priložnost poglobitve povezav med delegati, pripadnost vrhovnemu predstojniku in salezijanski družbi.

Na srečanju so se osredotočili na osebo formatorja, formacijske ekipe, vlogo kuratorija in konkretne okoliščine formacije v različnih inšpektorijah. Udeleženci so se strinjali, da je formacija mladih salezijancev pomembna in odgovorna naloga, ki zahteva pripravljene in dobre redovnike za opravljanje te naloge v duhu sodelovanja in soodgovornosti.

Delegati so se zahvalili salezijancu Jozefu Skali s Slovaške za opravljanje koordiniranja pokrajinske komisije zadnja tri leta. Njegovo mesto je prevzel Peter Končan iz naše inšpektorije, Johannes Haas iz Avstrije pa je bil imenovan za njegovega namestnika in tajnika pokrajinske komisije za formacijo. Inšpektorji salezijanske pokrajine so potrdili obe imenovanji za prihodnja tri leta.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi