V korak z mladimi.

Posvetitev salezijanske družine Mariji Pomočnici

Ob sklepu izredne devetdnevnice k Mariji Pomočnici, ki jo molimo po vsem salezijanskem svetu, nas vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime vabi k dejanju posvetitve Mariji Pomočnici v tem času preizkušenj in trpljenja zaradi pandemije z obnovljenim zaupanjem po don Boskovem srcu.

Vrhovni predstojnik nas vabi, da ta čas preživimo v povezanosti s papežem Frančiškom, ki kliče vsej Cerkvi in ljudem dobre volje: »Na pandemijo virusa želimo odgovoriti z vseobsežnostjo molitve, sočutja, nežnosti. Ostanimo povezani. Naj začutijo našo bližino tisti, ki so najbolj osamljeni in preizkušani. Našo bližino naj začutijo zdravniki, zdravstveni delavci, medicinske sestre in medicinski brati. Našo bližino naj začutijo oblasti, ki morajo sprejeti trde ukrepe, a za naše dobro. Našo bližino naj začuti policija, vojaki, ki se trudijo na cestah vedno ohranjati red, da se izpolni stvari, ki jih zahteva vlada za dobro vseh nas. Bližino naj začutijo vsi« (Angel Gospodov, 22. marec 2020).

Vsaka skupnost, vsaka skupina salezijanske družine, vsaka družina naj najde primeren način in čas za posvetitev Mariji Pomočnici.

Kot don Bosko tudi salezijanska družina danes močno verjame, da je Marija »velika in odlična vodnica Cerkve; čudovita pomoč kristjanom,« ki predvsem »v stiskah in bojih« pred vsem slabim varuje dušo in telo ter »ob smrtni uri sprejme našo dušo v raj!«

V svetišču Marije Pomočnice na Rakovniku bo 24. marca ob 18.30 uri posvetitev salezijanske družine v Sloveniji Mariji Pomočnici vodil salezijanski inšpektor Marko Košnik. Prenos bo potekal na YouTube kanalu župnije Ljubljana Rakovnik.

Morda vas zanima tudi