V korak z mladimi.

Priložnost in milost duhovne spreobrnitve

Salezijanci so se zbrali pri skupni duhovni obnovi

Pred praznikom vseh svetih so se v Želimljem zbrali salezijanci z Rakovnika, Kodeljevega in iz Želimelj k skupni duhovni obnovi, ki se je je udeležil tudi pokrajinski svetovalec in vizitator Tadeusz Rozmus. Inšpektor Marko Košnik je za premišljevanje izpostavil nekaj misli o mladih, ki so izziv vsakemu salezijancu. Klemen Balažič pa je zbrane pri sveti maši s kratkimi a jedrnatimi mislimi ob dnevnem evangeliju spodbudil k temeljitemu izpraševanju vesti pred srečanjem z Gospodom.

“Ne poznam vas.

Vpričo tebe smo jedli in pili. Te besede kažejo na evharistijo. Mogoče celo na duhovnike, ki vsak dan darujemo sveto daritev. Na salezijansko skupnost, katere vrhunec dneva je skupno obhajanje svete evharistije.

Ne poznam vas. More biti kakšna beseda bolj trda od te, ne poznam vas?! Pa vendar se lahko zgodi tudi to … Si prepričan, da si se udomačil pri Gospodu?

Kdo so tisti, ki jih Gospod ne pozna? Samozadostni. Tisti, ki Boga ne potrebujejo. Ki jim je sveta maša, molitev, premišljevanje, pa tudi duhovna obnova … dolžnost in ne priložnost. Davek, ki ga je potrebno vsak dan plačati in ne milost, iz katere raste ljubezen. Poznate pesem, ki pravi: Od kod mi pride rešitev? Rešitev mi prihaja od Gospoda!

Gospod, rad bi bil ob tebi. Vzemi me za svojega in prepoznaj v meni sinovstvo, ki si ga položil vame. V tem duhu obhajajmo daritev.

Vpričo tebe bomo jedli in pili. Jedli tvoje telo in pili tvojo kri.”

Morda vas zanima tudi