V korak z mladimi.

Vezilo 2020

Vezilo vrhovnega predstojnika je vabilo, namenjeno vsej salezijanski družini, da bi znala stopati po novih poteh v brazdah lastne karizme. 27. decembra 2019 je Vezilo tradicionalno predstavil v vrhovni hiši sester Hčera Marije Pomočnice.

Ob zaključku šestlenega obdobja na čelu salezijanske družbe v Vezilu prikaže in vrednoti nastalo dediščino. Za leto 2020 don Boskov naslednik Ángel Fernández Artime izhaja iz srca salezijanskega vzgojnega sistema in prikaže don Boskovo »politiko očenaša«.

»Dobri kristjani in pošteni državljani« je naslov Vezila 2020, ki poglobi evangeljsko misel: »Zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji.« Vrhovni predstojnik je v svoji predstavitvi, na kateri so bili navzoči vrhovna mati sester salezijank Yvonne Reungoat s svojim svetom, Filiberto González, vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje in drugi člani salezijanske družine, spomnil na tolike načine in oblike, s katerimi je don Bosko spodbudil in oblikoval mlade, da so postali kvas za bolj pravičen in človeški svet.

Nadalje se je korak za korakom poglobil v mnoga okolja, kjer smo lahko dobri kristjani: v vsakdanjem življenju, razsvetljenim z vero, v pozornem razločevanju, v apostolski in evangeljski gorečnosti, v pristni salezijanski duhovnosti, v ljudskih misijonih, v pogumnem izhodu iz naših con udobja na obrobja …

Prav tako je nakazal prednosti in kriterije, kako živeti kot pošteni državljani sveta: da mladim pričujemo za pravičnost, za solidarnost, za zaščito najranljivejših, za vzgojo k dejavnemu državljanstvu in odgovornemu služenju v politiki stran od korupcije, v skrbi za svet preseljevanja in migracij, v skrbi za skupni dom, za dejansko spoštovanje človekovih pravic …

Video Vezilo 2020 je na voljo v angleškem in italijanskem jeziku s slovenskimi podnapisi na YT kanalu Don Bosko Slovenija.

Morda vas zanima tudi