V korak z mladimi.

Vikend animatorjev PDV

Prvi vikend v letu 2019, se je pisana druščina animatorjev zbrala, da skupaj pripravijo gradivo letošnjih postnih duhovnih vaj.

Že tradicionalni vikend animatorjev PDV, na katerem se pripravlja gradivo, kjer skupaj poglabljajo temo, imajo nekaj duhovnosti in formacije, je tokrat potekal v Želimljem in na kup zbral nekaj čez 30 mladih.
Prvi večer je bil v znamenju spoznavanja in predstavitve teme. Letos bomo na PDV govorili o ponižnosti – o tisti pozitivni drži in ne tisti ponižnosti, ko drugi hodijo po tebi. Ponižnost, ki ne pomeni, da v Cerkvi sediš s sklonjeno glavo, ne pomeni da si pohleven, temveč pomeni držo, s katero sprejemaš svojo majhnost ko daš iz ljubezni prostor drugemu…
Sobota je bila delovna – delitev v skupine, priprava posameznih sklopov, križevega pota, dinamik, v glavnem celotno gradivo. Večer pa je bil namenjen druženju in nato skupni adoraciji ter blagoslovu hiše, saj smo praznovali tretji sveti večer.
Noč je bila kar nekoliko prekratka in nedelja je prišla prej kot bi si želeli. Boštjan je pripravil formacijo, kjer se je dotaknil letošnjega vezila vrhovnega predstojnika in pregovoril o spremljanju in svetosti. Zaključili smo s skupno sveto mašo.

Morda vas zanima tudi