V korak z mladimi.

Drobec humorja in spodbudno sporočilo

Salezijanec Janez Suhoveršnik in njegovi videi

Sodelavec v SMC Ljubljana Rakovnik in kaplan v župniji Marije Pomočnice Janez Suhoveršnik je v času omejitev zaradi zajezitve epidemije koronavirusa na osebnem FB profilu in FB strani SMC Rakovnik začel objavljati zanimive video posnetke iz svojega življenja.

Kot sam pravi, je temu »kriva« karantena ter ekipa mladinskih delavcev v SMC Rakovnik. Ob začetku omejitev so se namreč pogovarjali, kako v teh razmerah doseči in nagovoriti mlade. Ker so mladi dejavno prisotni na družbenih omrežjih in radi pogledajo kakšen kratek video, je bil od ideje do uresničitve potreben le korak.

Še pred začetkom karantene je za rojstni dan od animatorja in trenutnega tehnika pri prenosih nedeljskih svetih maš Sama prejel palico za selfije in s tem se je vse začelo. Hitro se je preizkusil v snemanju in montiranju. K sodelovanju je povabil tudi druge salezijance v rakovniški skupnosti, da mu pomagajo z idejami ali vlogami. Kot še dodaja, bi bili brez prispevka sobratov videi veliko manj atraktivni. Pri snemanju čuti tudi Božjo pomoč in takrat nastanejo res lepe in zanimive stvari.

Odzivi spletnih obiskovalcev so zaenkrat samo pozitivni. Cilj snemanja je na zanimiv in poučen način predstaviti vsakdanje reči, s katerimi se ukvarja večina ljudi, ne le Janez in salezijanska skupnost na Rakovniku. Zato je v večini videov tudi drobec humorja in hkrati spodbudno sporočilo.

Janez Suhoveršnik zaključuje, da je gledanost odvisna od vsebine in (znanih) oseb, ki nastopajo v posameznih videih. Največji ogled do sedaj je požel video, v katerem salezijanci prepevajo ponarodele slovenske pesmi.

Videe si lahko ogledate na njegovem FB profilu ali na FB strani SMC Rakovnik.

Morda vas zanima tudi