V korak z mladimi.

Duhovna prenova rakovniških družin in zakoncev

Rakovniške zakonske skupine in družine so od 15. do 17. marca 2024 v Veržeju preživele nadvse živahen konec tedna. Kupica otrok s starši in animatorji je ob pestrem programu preživela vsebinsko bogat konec tedna. Dneve so začeli z molitvijo, pri kateri so spremljali rast semena, ki je zraslo v drevo in zadnji dan že obrodilo sadove.

Vsaka družina je zase in še za nekoga izdelala molitveni kozarček, v katerega je skozi dan zbirala svoje prošnje in zahvale, da je bila družinska molitev ob večerih še lepša.

Starši so medse povabili salezijanca Klemna Balažiča, ki jim je preko svetopisemskih oseb opisal, na kakšen način je vsak izmed njih zgradil prijateljstvo z Jezusom in oseben odnos z Bogom.

Otroci so med tem časom uživali v svojem programu. Animatorji so jih dodobra zaposlili. Za uvod so si vsak dan pogledali delček risanke Madagaskar 1 in se ob njej pogovorili o spoštovanju, povezovanju in družini, treh vrednotah, ki nam pomagajo graditi župnijsko skupnost.

Duhovni program sta popestrili tudi adoracija za starše in križev pot v naravi. Ob vsaki postaji so poleg vsebine postaje prisluhnili posameznim družinam, staršem ali otrokom, ki so na kratko povedali, kdaj so se tudi oni znašli v podobni situaciji kakor Jezus in kaj so se iz tega naučili. Tako so slišali veliko lepih in pomenljivih kratkih pričevanj.

Vikend so zaključili s slovesno sveto mašo, ki jo je daroval župnik Jože Brečko. Ob koncu so z veseljem izrekli zahvale glavnim nosilcem programa Mihaeli in ekipi staršev ter animatorjem z Anjo, Jernejem in Andrejem na čelu. Bogu In Mariji hvala za tako skrbno ekipo in lep konec tedna.

Povzeto po FB Župnija Ljubljana Rakovnik

Morda vas zanima tudi