V korak z mladimi.

Lestvica, ki je popeljala do neba

Adventno-božični koncert Glasbene šole Rakovnik

Pred božično-novoletnimi prazniki je treba marsikaj postoriti – kar je potrebno in predvsem kar je ljudem v veselje ter razveseljevanje. Enega rednih dogodkov v tem času piše tudi Glasbena šola Rakovnik z Adventno-božičnim koncertom.

V nedeljo, 16. decembra 2022, so učenke in učenci s svojimi učitelji in mentorji ponovno brezskrbno napolnili cerkev Marije Pomočnice ter z bogatim programom ponudili kulturno in duhovno bogato pripravo na Jezusovo rojstvo in novoletno praznovanje.

Predstavili so se tako rekoč vsi redni in izredni sestavi ter posamezniki in predstavniki vseh oddelkov Glasbene šole. Svoje talente in znanje so v glasbi, petju in igranju prepletali v navdušujočo lestvico, ki je zbrane popeljala do zvezd.

Ob otroški navdušenosti, mladostni zagnanosti in s trudom pridobljenem znanju, ki so ogrela polno cerkev, ni bilo potrebnih veliko besed. Dovolj je bilo nekaj misli in voščila ob praznikih, ki sta jih izrekla ravnatelj Glasbene šole Rakovnik Andrej Benedik ter direktor Zavoda Salesianum mag. Marjan Lamovšek.

Foto: Patricija Belak

Morda vas zanima tudi