V korak z mladimi.

Odlični maturantski uspehi Gimnazije Želimlje

Salezijanska Gimnazija Želimlje z Domom Janeza Boska že desetletja orje tanke a globoke brazde izobraževanja in vzgoje v slovenskem prostoru. Direktor Zavoda sv. Frančiška Saleškega in ravnatelj Gimnazije Želimlje Peter Polc z veselje sporoča letošnje rezultate »preizkusa odraslosti« dijakov v dolini pod svobodnim soncem.

V tem šolskem letu je Gimnazijo Želimlje obiskovalo 57 maturantov. Po uspešno zaključenem 4. letniku so vsi opravljali spomladansko maturo. Matura je bila 100 % uspešna. Povprečno so maturanti dosegli 25,67 točke, kar je najvišje povprečje v zgodovini Gimnazije Želimlje. Izmed teh jih je 8 zlatih, kar pomeni 14,04 %. Dijaki so na maturi dosegli od 19 do 33 točk.

Ravnatelj Polc dodaja še, da šolanje na Gimnaziji Želimlje letos končuje generacija, ki je že ob vpisu s sabo prinesla dobro predznanje iz osnovne šole. S svojimi mnogoterimi talenti so v preteklih štirih letih na najrazličnejših področjih močno zaznamovali življenje v želimeljski ustanovi. Pokazali so, da je sicer uspeh pomemben, a da je ob pridobljenem znanju pomembno še kaj drugega. In ravno to so na podelitvi spričeval, ki je potekalo v ponedeljek, 10. julija 2023, še posebej izpostavili.

Kot posebnost dodajmo še, da je maturantka Gimnazije Želimlje Jera Kržišnik pri maturitetnem preizkusu iz geografije dosegla najboljši rezultat v Sloveniji.

Morda vas zanima tudi