V korak z mladimi.

Pozdrav don Bosku v Radljah

Kljub dežju je skupina otrok na rolkah v Radljah ob Dravi pričakala težko pričakovani kombi z urno sv. Janeza Boska.

Velika množica iz Radelj in okoliških župnij skupaj s sestrami HMP in duhovniki je don Boska sprejela v Športni hiši Radlje. Tu so posebnega gosta najprej pozdravili pihalni  orkester Radlje in mažoretke. Mladi so pripravili in vodili pester družabni program, v katerem ni manjkalo pozdravov visokim gostom, zbrane je nagovoril tudi župan Občine Radlje Alan Bukovnik. V programu so sodelovali: glasbena šola Radlje, župnijski otroško-mladinski pevski zbor in harmonikarski orkester Vučič. Otroci in animatorji so zapeli nekaj pesmi ter zaigrali prizore iz don Boskovega življenja. Sledile so delavnice in športne igre.

Iz Športne hiše Radlje je nato skozi mesto krenila procesija v župnijsko cerkev sv. Mihaela. Tam je slovesno sveto mašo daroval salezijanski inšpektor Janez Potočnik.

Po maši so mladi Muta-Trbonje pripravili recital o don Boskovem življenju, s katerim se je pričelo celonočno bedenje, do jutranjih ur, ko so v cerkvi zapeli slovesne hvalnice.

V današnjem dopoldnevu bodo imeli verniki še priložnost za osebno počastitev don Boskovih relikvij. S sveto mašo, ki jo bo vodil upokojeni mariborski pomožni škof Jožef Smej, se relikvije sv. Janeza Boska poslavljajo iz radeljske doline in odhajajo v osrednji del Slovenije.

Foto: Marko Suhoveršnik

Naslednja postaja: Ig in nato Kurešček

Morda vas zanima tudi