V korak z mladimi.

Praznik salezijanske družine

Salezijanci sotrudniki se veselijo nove članice v svojem Združenju

Na Rakovniku v Ljubljani so se zbrali člani skupin salezijanske družine, ki jo v Sloveniji vodi dr. Alojzij Slavko Snoj, na svojem letnem srečanju.

Salezijanci, sestre Hčere Marije Pomočnice, salezijanci sotrudniki, člani Združenja Marije Pomočnice, Don Boskove prostovoljke, bivši gojenci in gojenke so dodobra napolnili svetišče Marije Pomočnice, v kateri je sveto mašo daroval salezijanski inšpektor Marko Košnik, vse navzoče pa je nagovoril pokrajinski svetovalec in izredni vizitator ter zastopnik vrhovnega predstojnika Tadeusz Rozmus.

Ob veliki zahvali za odgovor na Božji klic vsakemu članu salezijanske družine je vse spodbudil k pričevanju in soodgovornosti oznanjevanja evangelija današnjemu svetu v don Boskovem slogu.

Med sveto mašo so se še posebej veselili salezijanci sotrudniki, saj je obljubo v Združenju salezijancev sotrudnikov izpovedala gospa Tatjana Ferk iz sotrudniškega centra na Bledu, ki ji je ob koncu slavja voščila in vse nagovorila tudi predstojnica sester HMP, s. Mojca Šimenc.

Srečanje se je nadaljevalo v prostorih pastoralnega centra, ki so bili za toliko množico kar premajhni. A so vsi z veseljem prisluhnili vprašanjem s. Martine Golavšek, ki je koordinirala srečanje, še bolj pa odgovorom in spodbudi Tadeusza Rozmusa, ki je predstavil svojo poklicno pot in podal nekatere primere, kako don Bosko združuje še tako različne ljudi ter vse pogumil, naj pogumno odgovarjamo na klic Boga in vedno storimo vse, kar moremo, drugo pa prepustimo Njemu.

Morda vas zanima tudi