V korak z mladimi.

Priprave na praznovanje 150. obletnice prve salezijanske misijonske odprave

Predstavljen je uradni logotip praznovanja

Vrhovni predstojnik salezijancev, kardinal Ángel Fernández Artime, je potrdil izbiro logotipa za praznovanje 150. obletnice prve salezijanske misijonske odprave. Na natečaj za logotipe, ki ga je razpisal Sektor za misijone, je predloge poslalo 13 inšpektorij, med katerimi je šestčlanska komisija po vnaprej določenih merilih izbrala najboljšega. Zmagovalni logotip prihaja iz češke salezijanske inšpektorije sv. Janeza Boska. Oblikovala ga je umetnica Martina Mončeková.

Umetnica je želela prikazati svet, prepletenega z valovi, ki simbolizirajo pogum in nove izzive, pa tudi dinamičnost in nepremišljenost. V središču je ladja, simbol prve salezijanske misijonske odprave, jadro pa spominja na salezijanski simbol hiške in hkrati pomeni ogenj prenovljenega misijonskega zanosa. Oblika kroga namiguje na enotnost in medsebojno povezanost.

Logotip, ki obeležuje priprave na praznovanje 100. obletnice prve salezijanske misijonske odprave 2025, je umetnica pripravila tudi v slovenski različici in se sme uporabljati brez sprememb katerega koli dela logotipa.

Morda vas zanima tudi