V korak z mladimi.

Spletno srečanje voditeljev inšpektorialnih zborov salezijanskih inšpektorij

V sredo, 6. in četrtek, 7. marca 2024, so se prek spleta srečali voditelji inšpektorialnih zborov vseh salezijanskih inšpektorij in vizitatorij. Srečanje, ki ga je sklical voditelj 29. vrhovnega zbora (29. VZ) Alphonse Owoudou, sta vodila člana tehnične komisije Patrick Antonyraj in Francesco Marcoccio, pomagala pa sta jima IT tehnik Sandro d’Ambrosio in Francisco Cervantes za španski jezik.

Sodelovalo je 72 voditeljev inšpektorialnih zborov, od tega 13 v italijanščini, 29 v angleščini, 22 v španščini in 8 v francoščini. Povprečna starost voditeljev je 43,7 leta. Vse inšpektorije in vizitatorije bodo svoj zbor obhajale do 30. junija 2024.

Srečanja se je udeležil tudi Gašper Otrin, voditelj 27. inšpektorialnega zbora naše salezijanske inšpektorije, ki bo potekal od 1. do 6. aprila 2024 v Veržeju.

Dobri Oče, pripravi nam srce
za sprejem Gospoda Jezusa
v naše salezijansko življenje.
Naj bo inšpektorialni zbor
ugoden čas za poživitev
vneme za tvojega Sina Jezusa.
Naj v nas živi don Boskov duh,
ko gradimo vzgojno-pastoralne skupnosti,
ki vodijo mlade k srečanju
z evharističnim Jezusom.
Nauči nas z Jezusovimi očmi
videti uboge mlade in jih srečati
v njihovih najglobljih potrebah.
Daj nam poguma sanjati Družbo,
ki bo uresničevala don Boskovo željo
‘biti kvas v Cerkvi in svetu’.
Marija Pomočnica, Mati,
Učiteljica in Vodnica, prosi za nas.

Srečanje je bilo namenjeno voditeljem, da se usposobijo za uporabo platforme za 29. VZ. Portal spodbuja izmenjavo razmišljanj med različnimi inšpektorijami, služi postavljanju vprašanj in prejemanju odgovorov prek hitre komunikacije med voditeljem 29. VZ in voditelji inšpektorialnih zborov, omogoča posredovanje dokumentov inšpektorialnih zborov in datotek izvoljenih zborovalcev na 29. VZ, ki ga bo treba posodobiti.

Prav tako bo omenjena platforma sredstvo za predzborovsko komisijo, ki bo omogočila zbiranje prispevkov posameznih inšpektorij in vizitatorij po temah za pripravo povzetkov. Udeleženci so zastavili številna vprašanja, da bi bolje razumeli nalogo, ki jim je kot voditeljem zborov zaupana.

»Lepo je bilo videti enotno telo s številnimi člani, povezani drug z drugim, ki se poskušajo uskladiti in imajo isti cilj. To je bila izkušnja skupnega dela in sinodalnosti, jasno znamenje skupne želje po skupni hoji in ljubezni do Duha,« je ob tej priložnosti komentiral Marcoccio.

ANS

Morda vas zanima tudi