V korak z mladimi.

Srečanje v hiši Dobrega pastirja

Mladi salezijanci v formaciji, mladi salezijanski misijonarji, mladi, ki želijo konkretneje spoznati salezijansko življenje, in salezijanska formacijska ekipa smo se v nedeljo popoldne, 8. oktobra 2023, zbrali na Rakovniku v hiši Dobrega pastirja.

Po toplem sprejemu in pozdravih smo naša življenja in delo v hišni kapeli najprej izročili Gospodu po njegovi Materi v molitvi desetke rožnega venca in s pesmijo k don Bosku. Zatem so si v novo urejenem skupnem prostoru sledile podelitve trenutnega dela vsakega sobrata. Z novim šolskim letom se namreč vsi z izjemo postnovinca Danijela Kokalja nahajamo v salezijanskih skupnostih v Sloveniji.

Nato pa smo z veseljem pozdravili izrednega vizitatorja Romana Jachimowicza, ki nas je v družbi inšpektorja Marka Košnika nagovoril v luči trenutne situacije naše inšpektorije, pa tudi pestre sestave naše začetne formacije.

Prav na ta dan smo mladi sobratje skupaj in »uradno« zaželeli dobrodošlico nedavno prispelemu mlademu misijonarju Shivraju iz Indije in kandidatoma Martinu in Luki, ki so se v minulem tednu že vselili v hišo Dobrega pastirja. Srečanje se je nato nadaljevalo s praznično večerjo in slovensko pesmijo ter se zaključilo v molitvi rožnega venca pri kapeli Lurške Matere Božje skupaj z mladimi iz Študentskega doma Rakovnik.

D. Kos

Morda vas zanima tudi