V korak z mladimi.

Svetovni delegat za ZMP se predstavi

Novi duhovni vodja Združenja Marije Pomočnice je španski salezijanec Alejandro Guevara. Kot spremljevalec prvega ZMP v Turinu je v stiku tudi z vsemi krajevnimi združenji po salezijanskem svetu. Svoje poslanstvo je sprejel 20. septembra v Turinu, kjer je tudi njegov sedež. V svojem prvem pismu predstavlja svoje življenje in poklic.

»Najprej želim vse dobro vam, vašim družinam in prijateljem. Moja molitev, bližina in podpora naj doseže vas vse v teh časih, ki jih živimo. Marija Pomočnica nas varuje, zato se ji zaupajmo.

  1. septembra, ob svetovnem marijanskem dnevu, sem v Valdoccu sprejel službo svetovnega delegata za Združenje Marije Pomočnice, ko je to služenje končal Pierluigi Cameroni. To je bilo lepo družinsko slavje, mirno, preprosto in pomenljivo. S tem sem tudi postal član salezijanske skupnosti ‘Marija Pomočnica’ v Valdoccu.

Rodil sem se leta 1973 v družini Alejandra in Francisce. Imam dva mlajša brata, eden je učitelj angleščine, drugi matematike. V rojstnem kraju Badajoz sem živel do 18. leta, nato sem vstopil na pot salezijanskega oblikovanja. Salezijanski prednoviciat sem začel leta 1991 v mestu Cadice, noviciat v Sanlúcar la Mayor pri Sevilji in 16. avgusta 1993 izpovedal prve zaobljube. Po študiju teologije v Sevilji sem odšel na salezijansko papeško univerzo v Rim, 8. junija 2002 pa sem prejel mašniško posvečenje v Sevilji. Leto za tem sem v Rimu dokončal študije.

Po vrnitvi v domačo inšpektorijo sem pet let spremljal kandidate in prednovince, novince in postnovince. Leta 2014, ko so se španske salezijanske inšpektorije združile, sem postal inšpektorialni delegat za salezijansko družino in do lanskega leta to poslanstvo opravljal v skupnostih Sevilja in Córdoba.

Januarja me je vrhovni predstojnik prosil, da bi prevzel duhovno vodenje prvega ZMP v Turinu in postal svetovni delegat za Združenje. Po nekaj tednih molitve in razločevanja, tudi s pomočjo družine, salezijancev in prijateljev sem sprejel novo službo in sedaj počasi spoznavam polje novega poslanstva.

Ob teh besedah se zahvaljujem dosedanjemu delegatu Pierluigiju, ki je opogumljal, razširjal in spodbujal pobožnost do Marije Pomočnice po vsem svetu. Nenazadnje se obračam na vse vas, sobratje salezijanci, duhovni animatorji, krajevni svetovalci in vse, ki gojite pobožnost do Marije Pomočnice. Imamo mater, ki nas ljubi, skrbi za nas, nas varuje, zato se le zatekajmo k njej. Prosim vas, molite zame, da bi vredno opravljal to službo z vami, ob vas in z vso salezijansko družino. Skupaj se sinovsko zatekajmo k Mariji, kot nam to priporoča naš oče don Bosko.«

Morda vas zanima tudi