V korak z mladimi.

Zadnji poletni oratoriji po salezijanskih župnijah

V zadnjem avgustovskem tednu so po Sloveniji potekali še zadnji poletni oratoriji in s tem zaokrožili bogato oratorijsko poletje, ki se je vrnilo v predkoronske tirnice. Med salezijanskimi župnijami so se za poslednji datum odločile Cerknica, Trstenik in Želimlje. Na vseh treh župnijskih dvoriščih se je otroški smeh in krik razširil po celotnem kraju in še dlje.

V Cerknici so se med drugim odpravili na izlet v Rakov Škocjan, oratorijski teden pa so končali v največjem slavju – s sveto mašo. Po njej so se oratorijske skupine predstavile staršem in jih dodobra nasmejale.

Tudi na Trsteniku niso »ždeli« le doma, temveč so odšli na izlet do Sv. Lovrenca, pri tem vztrajno hodili in opravljali različne naloge. Prav tako so oratorijski teden zaključili s sveto mašo in razdelili nagrade za dosežena mesta na velikih igrah.

V Želimljem so po Bilbovem vzoru, ki je bil glavni junak Oratorija 2023, spoznavali odprtost za poklicanost, kar zahteva napor, a s tem dobivamo izkušnje in rastemo. Z Božjo previdnostjo in vztrajnostjo so animatorji pripravili nepozaben teden za množico otrok. Čeprav animatorstvo zahteva čas, trud, učenje in veščine, pa mlade poveže, spletejo se nove vezi in prejmejo svež pogled na vero in svojevrsten odnos do Boga.

Vir: FB SMC Cerknica, Župnija Trstenik, Oratorij Želimlje

Morda vas zanima tudi