V korak z mladimi.

20 let šole Don Bosko v Podgorici

»Prima dovere, poi piacere«. Najprej dolžnost, nato zabava.

Stavek iz podnaslova pripada prvemu don Boskovemu učitelju don Calossu iz Morialda. O don Bosku, o tem, kako pomembno se je v življenju učiti, brati in pisati, so razmišljali salezijanci in sodelavci salezijanske ustanove v glavnem mestu Črne Gore pri pripravi praznovanja 20. obletnice Don Boskove šole.

Na sam praznik sv. Janeza Boska so se povabljeni gostje in prijatelji Don Boskove šole najprej zbrali k sveti maši. Prišli so salezijanci, sestre redovnice, zaposleni, animatorji, profesorji, bivši dijaki in člani pevskega zbora. Sveto mašo je vodil barski nadškof msgr. Rrok Gjonlloshaj.

V prenovljeni veži dvorane pod cerkvijo je potekal družabni del s kulturnim programom in bratski agape. Ravnatelj salezijanske skupnosti Rudi Tisel v nagovoru ni mogel mimo don Boska. Kako pomembna je bila za don Boska knjiga. Kljub obveznostim, ki jih je imel, je svoje življenje gradil na knjigi, se učil in kasneje prenašal svoje znanje tudi s pisano besedo.

Sledila je zahvala vsem, ki so bili del 20-letne zgodovine šole, saj so ostali kamenčki v mozaiku njenega obraza. Vsi skupaj pa so šoli Don Bosko in njenemu novemu ravnatelju Marjanu Camaju zaželeli, da bo dobro seme še naprej rodilo bogate sadove.

Morda vas zanima tudi