V korak z mladimi.

»Čas je za 28. VZ«: šesta programska usmeritev

Salezijanska agencija InfoANS je objavila nov video, v katerem kardinal Ángel Fernández Artime, vrhovni predstojnik salezijancev, predstavi šesto programsko usmeritev, sprejeto po 28. vrhovnem zboru: »Skupaj z laiki v poslanstvu in formaciji. Karizmatična moč laikov in salezijanske družine«.

V video seriji »Čas je za 28. VZ« vrhovni predstojnik salezijancev predstavlja poglobljeno analizo osmih programskih usmeritev, v slednjem poudari skupno poslanstvo. V pomenljivem kontekstu bazilike Marije Pomočnice s strnjenimi besedami podaja sporočilo za salezijance, polno pomena in navdiha.

V začetku vrhovni predstojnik poudari pomen skupnega poslanstva, temeljnega načela, ki ima globoke korenine v salezijanski karizmi. Poslanstvo vključuje ne le redovnike, ampak tudi laike, ki sestavljajo občestvo in sega do salezijanske družine, prisotne po vsem svetu.

Srce sporočila je povabilo k svežemu življenju skupnega poslanstva. Poslanstvo, pravi vrhovni predstojnik, zajema vse zvrsti poklicanosti, ki se izvršujejo v dopolnjevanju krščanskega življenja. Cilj je skupaj delati za mlade, najbolj ranljive družine in zavržene, prenašati don Boskovo dediščino s srčnostjo in predanostjo, ki sta bili značilna zanj.

Sporočilo zaključi z vnetim pozivom, naj se nihče ne upira temu skupnemu poslanstvu, saj takšen odpor ne izhaja ne iz srca ne iz don Boskove volje. Ob končnem pozdravu spomni na Marijo Pomočnico, simbol zaščite in voditeljice vseh salezijanskih navzočnosti po svetu.

ANS

Morda vas zanima tudi