V korak z mladimi.

»Potrudi se, da te bodo ljubili«

Video predstavitev prvega poglavja novega priročnika o službi salezijanskega ravnatelja

Po treh mesecih je na voljo je nova video predstavitev priročnika »Animacija in vodenje skupnosti – služba salezijanskega ravnatelja«. Prvo poglavje, z naslovom »Istovetnost salezijanske posvetitve«, predstavita Stefano Martoglio, vikar vrhovnega predstojnika in Ivo Coelho, vrhovni svetovalec za formacijo.

Prvi del govori o salezijanski posvetitvi z vidika poslanstva, ki se konkretizira ne samo v »delati za mlade«, temveč bolj v »biti znamenje in nosilci Božje ljubezni« zanje. Govori, kako salezijanci sodelujejo v tem poslanstvu kot posvečene osebe, kot salezijanci bratje in salezijanci duhovniki, med mnogimi drugimi, ki živijo enako poslanstvo glede na njihov poklic in način življenja. Vlogo ravnatelja vidi kot varuha salezijanske istovetnosti bolj kot odgovornega za delo in ga vabi k izvrševanju oblasti kot brata med brati: »Potrudi se, da te bodo ljubili«.

Vrhovni predstojnik vabi vse salezijanske skupnosti po svetu, da se v teh treh mesecih ob tem novem »video semenu« poglobijo v njegove misli, poudarke in k temu približajo lastno skupnost.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi