V korak z mladimi.

Praznovanje salezijanskih jubilejev

Salezijanci ljubljanske inšpektorije sv. Cirila in Metoda so se 19. junija 2023 zbrali pri Mariji Pomočnici na Rakovniku k praznovanju inšpektorialnega dne ter salezijanskih jubilejev v tem letu.

V prvem delu srečanja so po besedah in slikah inšpektorja Marka Košnika in delegata za družbeno obveščanje Marka Suhoveršnika spoznavali Majcnov Vietnam, ki sta ga obiskala v mesecu marcu. Inšpektorjev vikar Peter Končan je podrobneje spregovoril o prenovi temeljnega dokumenta za salezijansko formacijo in o konkretnih korakih formacije mladih salezijancev in salezijancev misijonarjev v naši inšpektoriji. Prestavljen je bil zadnji zvezek slovenskega prevoda Biografskih spominov sv. Janeza Boska, v katerem je uvodno besedo zapisal vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime, video sporočilo pa je posredoval tudi vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje Gildasio Mendes.

V drugem delu so se salezijanci zbrali v cerkvi Marije Pomočnice k adoraciji in duhovni obnovi, ki jo je vodil novi diakon Gregor Markelc. Sveto mašo v čast sv. Cirilu in Metodu je z drugimi jubilanti in salezijanci daroval zlatomašnik nadškof Stanislav Hočevar. Ob koncu svete maše je inšpektor Marko Košnik jubilantom izročil simbolično darilo – novo knjigo sobrata Toneta Ciglarja.

Sklepno dejanje pa je sledilo pri bratski mizi v Majcnovi hiši, kjer je v druženju mlajših in starejših sobratov stekel sproščen pogovor o tem in onem pred začetkom natrpanih poletnih dogajanj v salezijanskih ustanovah in programih.

Morda vas zanima tudi