V korak z mladimi.

Rakovniški salezijanci in sodelavci na duhovni obnovi

Salezijansko ustanovo na Rakovnik ponovno čaka pestro in zanimivo leto. Spremenila se je salezijanska skupnost z nekaterimi novimi člani. Župnijska skupnost se z enoletnim misijonom pripravlja na obhajanje 100. obletnice posvetitve cerkve Marije Pomočnice. Založba Salve s Knjigvarno Don Bosko še naprej širi mrežo apostolata »dobrega tiska« in digitalnih orodij. Glasbena šola dodaja kraju pod Golovcem glasbeno dušo, največji salezijanski mladinski center pa mladostno globino. Tu sta še dijaški in študentski dom, pa formacijska hiša Dobrega pastirja za mlade, ki razmišljajo o poklicanosti ali stopajo na salezijansko pot ter animacijske službe salezijanske inšpektorije.

Zato ni nič nenavadnega, da so se salezijanci, člani salezijanske družine, zaposleni in sodelavci Rakovnika pred začetkom novega šolskega leta zbrali na duhovni obnovi. Sproščenemu začetku ob kavi in piškotih je sledila uvodna molitev. Sledil je nagovor salezijanca Lojzeta Dobravca, ki se je po letih salezijanskega služenja v Rimu vrnil nazaj v domovino.

Nato so se odpravili na Kurešček, kjer so obhajali sveto mašo, ki jo je vodil inšpektor Marko Košnik, srečanje pa so zaključili s kosilom v želimeljski salezijanski ustanovi. Čeprav bo v prihajajočem šolskem letu vsaka skupina in dejavnost polno delovala po svojem načrtu in smernicah, pa je zavedanje, da vsi spadajo pod enoten plašč Marije Pomočnice, še kako na mestu in blagodejno za učinkovito in blagoslovljeno poslanstvo Rakovnika.

Foto: Jože Šenk

Morda vas zanima tudi